Izložba (Ne)Privremeno američke vizualne umjetnice Fritzie Brown otvorena je 13. veljače u Galeriji Josip Račić. O recentnim radovima umjetnice koja je u Zagrebu posljednji put izlagala prije dvadeset godina govorio je ravnatelj Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti i kustos izložbe Branko Franceschi.
Uz dvadesetak odabranih djela Fritzie Brown izvedenih u tradicionalnim likovnim disciplinama poput akvarela, gvaša, kombinirane tehnike, kolaža na papiru i platnu, odnosno serije koloriranih figura izvedenih u glaziranoj kamenini, uzvanici su tu večer imali i jedinstvenu priliku uživo se sresti s umjetnicom, ali i na njezinoj ruci vidjeti tetovažu Temporary, čiji koncept u izvedbi Bang Bang Studios potpisuje Steve Cosson. Ovaj rad u kojem Fritzie Brown za izražavanje koristi vlastito tijelo dio je koncepcije izložbe, a u postavu je dokumentiran fotografijom.

Izložbu (Ne)Privremeno, koja u Galeriji Josip Račić ostaje otvorena do 10. ožujka, prati dvojezični katalog na hrvatskom i engleskom jeziku s uvodnikom povjesničara umjetnosti Branka Franceschija. Grafičko oblikovanje kataloga potpisuje Ana Zubić.

???? više o izložbi: https://nmmu.hr/2024/02/02/fritzie-brown-neprivremeno/
???? Goran Vranić © Nacionalni muzej moderne umjetnosti, Zagreb

Skip to content