MUO u Galeriji „Josip Račić“ 2. lipnja u 12 sati otvara izložbu „Zagreb i Bečke radionice (Wiener Werkstätte). Dva primjera cjelovito oblikovanih interijera“
Riječ je o izložbi MUO koja se realizira u sklopu EU projekta ART NOUVEAU2 – Strengthening the cultural identity of the Danube region by building on common heritage of ART NOUVEAU u kojem Muzej za umjetnost i obrt sudjeluje kao partner. Izložba će prezentirati uz pomoć tradicionalnih, ali i novih medija izvorne izglede dviju zagrebačkih zgrada koje su bile uređene kao cjelovita umjetnička djela u duhu estetike Bečkih radionica. Radi se o Sanatoriju u Klaićevoj ulici arhitekta Ignjata Fischera (danas Dječja bolnica) i vili Ilić arhitekta Aladara Baranyaija. Autorica izložbe je dr. sc. Marina Bagarić, muzejska savjetnica i Voditeljica zbirke arhitekture Muzeja za umjetnost i obrt, a voditeljica EU projekta dr.sc. Vesna Lovrić Plantić, muzejska savjetnica.
Izložba je dio zajedničke teme projekta – Cjelovito umjetničko djelo (Gesammtkunstwerk), a odredio ju je bečki Muzej primijenjenih umjetnosti (MAK), jedan od partnera.
Autori vizualnoga identiteta i likovnoga postava su Studio Šesnić & Turković. Medijska produkcija studio Novena.
Izložba se u Galeriji "Josip Račić" može razgledati do 12. lipnja 2022.

Reprodukcije: MUO arhiva

Skip to content