Na Međunarodni Dan muzeja, 18.5.2021, u Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti mogle su se razgledati izložbe novi kronološki postav zbirke 1850. – 2021., kao i njezin fenomenološki postav prezentiran kroz izložbu Predsuvremena akcija – postmoderna reakcija te izložbu Spone – Zagrebačka likovna akademija i slovenski umjetnici između dvaju ratova, koju je Nacionalni muzej moderne umjetnosti organizirao u suradnji s Galerijom Božidar Jakac iz Kostanjevice na Krki i Akademijom likovnih umjetnosti iz Zagreba.

Stručno vodstvo kroz kronološki postav zbirke 1850. – 2021. održano je u 11 sati a likovna radionica „Monokrom“, inspirirana izložbom Predsuvremena akcija – postmoderna reakcija, održala se od 17 do 18.30 sati.

S obzirom na epidemiološku situaciju broj prisutnih na vodstvu i radionici strogo je bio ograničen na 5 osoba, stoga je bilo obvezno svoj dolazak prethodno najaviti voditeljici Pedagoškog odjela NMMU Iris Poljan (najkasnije do 17. svibnja 2021., do 16 sati) na e-mail: iris.poljan@modgal.t-com.hr

Nacionalni muzej moderne umjetnosti 18. svibnja bio je otvoren od 11 do 19 sati, a ulaz je bio besplatan.

U Galeriji „Josip Račić“, od 11 do 14 i od 15 do 19 sati mogla se razgledati atraktivna izložba riječkog umjetnika Igora Eškinje „Sanjaju li biljke sutrašnjicu?“ Ulaz je također bio besplatan.

Pri posjetu Muzeju i “Galeriji Račić” obavezno je bilo pridržavanje epidemioloških mjera koje je propisao HZJZ i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite RH.

 

Skip to content