U Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti, 9. travnja održana je konferencija za medije na kojoj je uz izložbu Predsuvremena akcija – postmoderna reakcija, zasnovanu na fundusu Nacionalnog muzeja Moderne umjetnosti, predstavljen i novi cjeloviti kronološki postav muzejske zbirke, koji obuhvaća razdoblje od 19. stoljeća do danas, a koji su prema koncepciji ravnatelja Branka Franceschija, osmislili kustosi Muzeja.

O izložbi Predsuvremena akcija – postmoderna reakcija govorili su autori izložbe Neva Lukić i Vanja Babić, a o novom postavu Branko Franceschi, ravnatelj Nacionalnog muzeja Moderne umjetnosti, koji je tom prigodom promovirao i novi logo institucije, koja je odlukom Vlade Republike Hrvatske 1. travnja 2021. promijenila naziv.

Po završetku konferencije, Nacionalni muzej moderne umjetnosti posjetila je ministrica kulture i medija Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek.

Kroz atraktivan postav muzejske zbirke i izložbu slikara Nikole Koydla, In memoriam – Izložbom i dubokim naklonom, ministricu je proveo ravnatelj Branko Franceschi, a postav izložbe Predsuvremena akcija – postmoderna reakcija ministrica Obuljen Koržinek razgledala je u društvu autora izložbe Neve Lukić i Vanje Babića .

Skip to content