Uz minimalnu štetu koju je pretrpjela u potresu 29.12., Moderna galerija – nacionalni muzej moderne umjetnosti, otvoren je za publiku. U ovom teškom trenutku duboko suosjećamo sa svima koji su posljednjih dana pretrpjeli bolne gubitke i ostali bez svojih domova, kao i s onima koje je snažan potres samo silno prestrašio te kolegama iz drugih muzeja koji zbog većih oštećenja u svojim institucijama nisu u mogućnosti obavljati svoju djelatnost.

Nadamo se da je posjet našem muzeju i razgledavanje izložbi „Zbirka u retrovizoru“ i Jerolim Miše: od buntovnika do barda, koje trenutno predstavljamo, mogao pružiti odmak od svega ružnog što smo svi ove godine proživjeli te u ljepoti umjetnosti kročiti u novu, nadamo se, mirniju i bolju godinu.

U Studiju Moderne galerije “Josip Račić” mogla se razgledati izložba 3rd-SPACE.EU/rope p r o j e c t n o . 1 – Otvorenje bez ceremonija – europska umješnost u vrijeme korone.

Muzej je otvoren za publiku od utorka do petka od 11 do 19 sati, a subotom i nedjeljom od 11 do 14 sati. Ponedjeljkom i praznikom Muzej je zatvoren.

Studio Moderne galerije “Josip Račić” otvoren je za publiku od ponedjeljka do petka od 11 do 19 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 13 sati. Studio je zatvoren praznikom.

Iznimno, 31. prosinca 2020., Moderna galerija i Studio Moderne galerije “Josip Račić” bit će otvoreni za publiku od 11 do 17 sati.

Skip to content