Na konferenciji za medije, održanoj 8. prosinca u Modernoj galeriji – nacionalnom muzeju moderne umjetnosti u Zagrebu, predstavljena je kritička retrospektiva istaknutog hrvatskog slikara Jerolima Miše, koju je u povodu 130. obljetnice rođenja i 50. godišnjice umjetnikove smrti Moderna galerija pripremila u suradnji s Galerijom umjetnina iz Splita.

Uz izložbu su promovirani i bogato ilustriran dvojezični katalog na hrvatskom i engleskom jeziku te knjiga ‘Jerolim Miše, Dokumenti, vrijeme, kritike’ iz Biblioteke Povijest Moderne galerije.
Predstavnicima medija obratili su se Branko Franceschi, ravnatelj Moderne galerije, Jasminka Babić, v.d. ravnateljice Galerije umjetnina iz Splita te dr. sc. Ana Šeparović, autorica izložbe, kataloga i knjige o Jerolimu Miši.

Uz poštivanje epidemioloških mjera HZJZ i odluka koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite RH – izložba ‘Jerolim Miše: od buntovnika do barda’ mogla se razgledati u Modernoj galeriji do 31. siječnja 2021.
Tijekom prosinca uz kupljenu ulaznicu za građanstvo bila su organizirana i besplatna vodstva kroz izložbu.

Vodstva je održala autorica izložbe dr. sc. Ana Šeparović
11. prosinca 2020. u 17 sati,
18. prosinca 2020. u 11 sati i
22. prosinca 2020. u 17 sati.

S obzirom na epidemiološku situaciju, vodstva su bila ograničena na pet osoba pa je obvezna prethodna najava na e-mail: am.kovac@modgal.t-com.hr

Nakon premijernog predstavljanja u Zagrebu izložba se od 11. veljače do 28. ožujka 2021. mogla razgledati i u Galeriji umjetnina u Splitu.

Skip to content