Planinarsko društvo Sveučilišta „Velebit“ i Moderna galerija  predstavili su 14.ožujka 2019., u Studiju Moderne galerije „Josip Račić“ izložbu fotografija.

PDS Velebit kao jedno od najstarijih planinarskih društava osnovano 1950. godine iz godine u godinu potiče mlade i znatiželjne da svoje vrijeme provode u prirodi te neumorno stvara nove generacije planinara, alpinista i speleologa. Nagrađeni prizorima prirodnih ljepota, Velebitaši fotografskim aparatima rado ovjekovječuju i prenose dio impresija do nekog novog zaljubljenika u prirodu i planine.
Izložba amaterskih fotografija plod je djelovanja sadašnjih članova društva koji nam fotografskim zapisima otkrivaju impresivne vizure iz raznih perspektiva planinskih aktivnosti.
Izložba je donatorskog karaktera te će se sav prikupljeni novac iskoristiti za otkup prostora u Radićevoj 23., sjedištu PDS Velebit-a.

Izložba se mogla razgledati do 17. ožujka 2019.

 

 

           

 

Foto:
Alen Kosmat, Weisskugel ledenjak
Tibor Bali, dubine dubina Tounjčica
Vanja Šiljak, Biokovo sa vrha Sutvid prema JI , 2017.
Damir Wilder, Klin Paklenica, 2010.

Hrvoje Tomljanović, Glečer na putu za Strahlhorn, Švicarska
Ira Topličanec, Dolomitski-mozaik odstup s Torrione Marchela Dolomiti
Marija Pustički, Monte Rosa
Tamara Kirin, Triglav sa vrha prema Kredarici ljetna gužva

 

Preporučeni dobrovoljni prilog je 20 kn. Dođite u što većem broju bilo kao stari ili kao budući planinari, alpinisti, speleolozi i prijatelji te na taj način uveličajte ovaj događaj i podržite naš daljnji rad.

Za PDS „Velebit“
Ana Rukavina
popdsvelebit@gmail.com

Skip to content