Moderne i avangardne likovne radionice Moderne galerije za teen i odrasle
Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u Modernoj galeriji na likovnom programu za teen i odrasle.
Razgledajte izložbu Zbirka Kallay te nam se pridružite u vizualnom istraživanju i razgovoru o modernim i avangardnim umjetničkim ostvarenjima. Potaknuti umjetničkim idejama i konceptima kreativno se izrazite u raznovrsnim umjetničkim tehnikama.

1. Dadaistička likovna radionica

Likovna radionica istražuje umjetničke radove inspirirane dadaističkim pristupom. Što je dadaistička umjetnost, kako se u likovnoj umjetnosti izraziti pomoću riječi te kako stvoriti kolaže inspirirane dadaističkom poezijom istražiti ćemo u kreativnom zadatku.

Tehnika: kolaž
Grupa teen: nedjelja, 25.2., 11.15 do 12.15 sati
Grupa odrasli: nedjelja, 25.2., 12.45 do 13.45 sati

2. Likovna radionica asamblaža

Djelo umjetnika Borisa Demura potaknuti će naše razmišljanje o tehnici asamblaža.
Koje su karakteristike stvaranja asamblaža te koje umjetničke i neumjetničke materijale možemo pritom koristiti vizualno ćemo istražiti. Kreativni zadatak vođen je mišlju umjetnika Jaspera Jonesa koju otkrivamo, promišljamo i realiziramo na radionici.
Preporuka je na radionicu ponijeti predmet koji pronađete ili posjedujete no ne trebate ili ne koristite (npr. komadiće drveta, tkanine, plastični pribor, iskorišteni likovni pribor, karton …).

Tehnika: kombinirana

Grupa teen: petak, 2.3., 16 do 17 sati
Grupa odrasli: petak, 2.3., od 17.30 do 18.30 sati

3. Likovna radionica crtanja stripa
U temu stripa uvest će nas strip umjetnika Andrije Maurovića. Potaknuti njegovim djelom razgovaramo o načinima crtanja stripa, o tome kako je otac hrvatskog stripa pristupio predočavanju svoje ideje i po čemu je izloženi strip specifičan. Kreativni zadatak je osmisliti strip na zadanu temu.
Tehnika: crni flomaster
Grupa teen: subota, 10. 3., 11.15 do 12.15 sati
Grupa odrasli: subota, 10. 3., 12.45 do 13.45 sati

S obzirom na to da je broj sudionika likovno-edukativnih sadržaja Moderne galerije ograničen na 15-ak ljubazno molimo sudjelovanje prethodno najaviti na e-mail: modernagalerija.edukacija@gmail.com ili telefonom Iris Poljan, muzejskoj pedagoginji (091/76-8 72-86) ili Anamariji Kovač na blagajnu Moderne galerije (01/ 60- 410- 55).
Sudjelovanje na likovnim radionicama naplaćuje se 20 kn.

Skip to content