Likovne radionice Moderne galerije u vrijeme zimskih praznika

1. Likovna radionica Otisci
srijeda, 3. siječnja 2018., 11.30 – 13 sati

Na likovnoj radionici upoznajemo karakteristike stvaralaštva Borisa Demura. Istražujemo proces i specifičnosti njegova slikarskog izražavanja. Kreativni zadatak je prepustiti se spontanosti, igri i otkriti beskrajne mogućnosti otiskivanja.

Tehnika izražavanja: tempere

2. Kiparska radionica Pokret
četvrtak, 4. siječnja 2018., 16 – 17.30 sati

Kiparska djela umjetnika Koste Angeli Radovanija inspirirati će naše kreativno stvaralaštvo. Potaknuti njegovim skulpturama istražujemo kako na različite načine prikazati pokret. Kiparski se izražavamo u tehnici gline.

Tehnika izražavanja: glina

3. Crtačka radionica Linea
utorak, 9. siječnja 2018., 11.30 – 13 sati
Pridružite nam se u otkrivanju prisutnosti linije i njene neizostavne uloge u umjetničkom stvaralaštvu. Kakve linije mogu biti i kako se njima možemo izraziti istražujemo u galerijskom postavu. Kreativni zadatak potaknut je mišlju – što ako liniji nema kraja?
Vaše crtačke odgovore usporediti ćemo na kraju radionice.

Tehnika: pastele, ugljen

4. Slikarska radionica Kubistička slika
srijeda, 10. siječnja 2018., 11.30 – 13 sati

Stvaralaštvo Vladimira Varlaja vizualno će nas potaknuti na razmišljanje o karakteristikama kubističkog prikazivanja. Poigrat ćemo se s tim razmišljanjem i otkriti kako pomoću jednostavnih geometrijskih likova i tijela na slici prikazati prostor.

Tehnika: tempere
5. Kiparska radionica Vunena skulptura
četvrtak, 11. siječnja 2018., 16 – 17.30 sati

Na likovnoj radionici istražujemo mogućnosti upotrebe raznovrsnih materijala pri izradi kiparskih djela. Potaknuti stvaralaštvom kipara 20. stoljeća razgovaramo o kiparskoj formi, materijalima te izrađujemo skice za vlastito umjetničko djelo. Kreativni zadatak je stvoriti skulpturu iz vune.

Tehnika: vuna

6. Likovna radionica Igra asocijacije
petak, 12. siječnja 2018., 11.30 – 13 sati

Pridružite nam se u istraživanju slikarstva Otona Postružnika. Različite vizualne asocijacije potaknut će nas na istraživanje mogućnosti izražavanja mrljom. Kreativni zadatak otkrit će nam vaše likovne asocijacije.

Tehnika: akvarel

Broj sudionika likovno-edukativnih sadržaja Moderne galerije ograničen je na 15-ak stoga vas ljubazno molimo da vaše sudjelovanje prethodno najavite na e-mail: modernagalerija.edukacija@gmail.com ili na telefon: 091 768 7286 (Iris Poljan, voditeljica likovnih radionica), 01 60 410 55 (Blagajna MG).
Sudjelovanje na likovnim radionicama naplaćuje se 20 kn, za djecu do 7 godina je besplatno.

Veselimo se vašem posjetu!

Foto: iz arhive Moderne galerije ©Moderna galerija, Zagreb

Skip to content