Pridružite nam se u Modernoj galeriji i u studenome na raznovrsnim kreativnim sadržajima koji će nam pomoći istražiti uvijek zanimljiv stalni postav muzeja.
Također pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na izložbi Na obalama Jadranskoga mora, Slikarstvo krajolika na prijelomu 19. i 20. st, koja se u Modernoj galeriji otvara 16. studenoga 2017. i traje do 21. siječnja 2018. godine. Popratni likovno-edukativni program pomoći će nam proučiti dodirne točke slikarstva dvaju obala Jadrana te otkriti veze prvih hrvatskih slikara pejzažista s talijanskim Macchiaiolima vedutistima.

1. Slikarska radionica Licem u lice
subota, 11. studenoga, 11.30 – 13 sati
Slikar Zlatan Vrkljan pristupa temi portreta na posve drugačiji način. Umjetnik prikazuje svoj motiv iz više kutova gledanja, svodi ga na dvije boje odnosno ne-boje i prevodi ga u jezik linija i ploha. Polazna točka našeg kreativnog zadatka bit će prikazati dvojni portret, dok je bit zadatka osloboditi svoju kreativnost i prikazati temu na što neobičniji način. Po završetku radionice razgovaramo o specifičnostima vlastitih djela te tražimo najneobičnije.
Tehnika izražavanja: tempere
Dob polaznika radionice: neograničena

2. Likovna radionica Taktilna slika
nedjelja, 12. studenoga, 11.30 – 13 sati
Pridružite nam se na likovnoj radionici koja se bavi otkrivanjem zanimljivosti procesa stvaranja umjetničkog djela. U otkrivanju procesa pomoći će nam istraživanje djela umjetnika Ive Gattina koji je izmislio posve drugačiji pristup umjetničkog izražavanja. Specifičnosti njegova izražavanja su kiparski pristup stvaranju slike i kombiniranje različitih materijala. Likovni zadatak potaknut će nas na drugačije razmišljanje o likovnosti djela te na istraživanje mogućnosti slike izražavanjem u različitim materijalima.
Tehnika izražavanja: kombinirana
Dob polaznika radionice: neograničena

3. Slikarska radionica Čovjek u krajoliku
subota, 25.studenoga, 11.30 – 13 sati
Izložbu Na obalama Jadranskog mora… započet ćemo istraživanjem prikaza krajolika u kojima otkrivamo prisutnost ljudskog lika. Istražit ćemo vizualne karakteristike različitih umjetničkih izričaja i kulturalnih konteksta, specifičnosti pristupa temi te odnos čovjeka spram krajolika. Likovni zadatak je kreativna interpretacija djela umjetnika Cesare Laurentija Pada lišće.
Tehnika izražavanja: tempere
Dob polaznika radionice: neograničena

4. Slikarska radionica Mali svijet
nedjelja, 26. studenoga, 11.30 – 13 h
Likovna radionica omogućit će naše vizualno istraživanje slikarskog svijeta umjetnika Emanuela Vidovića koji je živio i stvarao na obje obale Jadranskog mora. Raznovrsnost umjetnikovog stilskog pristupa potaknut će naše kreativno razmišljanje o načinu prikazivanja krajolika, veduta i marina. Inspiraciju za naš kreativni zadatak pronaći ćemo u slici Mali svijet te se izraziti impresionstičkim načinom u tehnici akvarela.
Tehnika izražavanja: akvarel
Dob polaznika radionice: neograničena

Broj sudionika likovno-edukativnih sadržaja Moderne galerije ograničen je na 15-ak sudionika stoga vas ljubazno molimo da vaše sudjelovanje prethodno najavite na e-mail modernagalerija.edukacija@gmail.com ili na telefon 091 768 7286 (Iris Poljan, voditeljica likovnih radionica), 01 60 410 55 (Blagajna MG).
Sudjelovanje na likovnim radionicama naplaćuje se 20 kn,a za djecu do 7 godina je besplatno.

Foto: iz foto-arhive Moderne galerije ©Moderna galerija , Zagreb

Skip to content