Likovno-edukativni program Moderne galerije u povodu izložbe Dalibora Paraća

Moderna galerija u povodu izložbe Dalibora Paraća “Donacija Modernoj galeriji”, u svibnju i lipnju organizira niz likovno edukativnih radionica.
Broj sudionika likovno-edukativnih sadržaja Moderne galerije ograničen je na 15-ak sudionika stoga vas ljubazno molimo da sudjelovanje prethodno najavite na e-mail: modernagalerija.edukacija@gmail.com ili na telefon 091 768 7286 (Iris Poljan, voditeljica pedagoškog programa), 01 60 410 55 (Blagajna MG).
Sudjelovanje na likovnim radionicama naplaćuje se 20 kn, za djecu do 7 godina je slobodno.

Program:

1. Slikarska radionica Izlet
subota, 20. svibanj 2017., 11.30 – 13 sati

Pridružite nam se na slikarskoj radionici na kojoj krećemo koracima Dalibora Paraća. Putem istraživanja njegovog slikarstva otkrit ćemo raznovrsnost pristupa u prikazivanju krajolika. Kreativni zadatak je izraziti doživljaj izleta u prirodu u tehnici tempera.

Tehnika: tempere
Dob polaznika radionice: neograničena

2. Slikarska radionica Botanički vrt
nedjelja, 21. svibanj 2017., 11.30 – 13 sati

Na slikarskoj radionici, potaknuti prikazima prirode u slikarstvu Dalibora Paraća, istražit ćemo floru zagrebačkog botaničkog vrta. Koje biljke čuva botanički vrt, kojih sve boja one mogu biti i kako ih slikarski prikazati otkrit ćemo kreativnim zadatkom.

Tehnika: akvarel
Dob polaznika radionice: neograničena

3. Radionica kolaža Šareno društvo
petak, 26. svibanj 2017., 17 – 18.30 sati

Likovna radionica na kojoj potaknuti slikarstvom Dalibora Paraća i njegovog prikaza likova učimo o plohama i oblicima. Izražavanjem u tehnici kolaža motiv ljudi pojednostavit ćemo na oblike i osmisliti kako stvoriti šarenu razigranu kompoziciju.
Tehnika: kolaž papir
Dob polaznika radionice: neograničena

4. Radionica mobila Mjesečina
nedjelja, 28. svibanj 2017., 11.30 – 13 sati

Dalibor Parać u svom slikarstvu prikazuje različita doba dana kao i njihove vizualne specifičnosti. Prolazom postava izložbe krećemo na vizualnu avanturu i istraživanje mogućnosti prikaza različitih doba dana. Kako prikazati mjesečinu u kiparskoj tehnici mobila otkrivamo kreativnim zadatkom.

Tehnika: kombinirana – različiti materijali
Dob polaznika radionice: neograničena

5. Slikarska radionica Proljetni dan
subota, 3. lipanj 2017., 11.30 – 13 sati

Pridružite nam se na slikarskoj radionici na kojoj vizualno istražujemo sliku Dalibora Paraća Zelena livada. Nakon što smo porazgovarali o likovnim elementima djela posjećujemo obližnji Strossmayerov trg (park) kako bi uživo vizualno doživjeli prirodu. Usporedit ćemo likovne elemente djela s vizualnim sadržajem parka te izvodimo kreativni zadatak u parku prema promatranju.

*potrebna suglasnost za posjetom parka ili roditeljska pratnja
Tehnika: tempere
Dob polaznika radionice: neograničena

6. Radionica vitraja Između
nedjelja, 4. lipanj 2017., 11.30 – 13 sati

Na likovnoj radionici istražujemo način na koji slikar Dalibor Parać pristupa praznim prostorima između likovnih elemenata djela. Potaknuti vizualnim sadržajem učimo o tehnici vitraja. Krativnim zadatkom stvaramo vitraje u tehnici kolaža.

Tehnika: kolaž papir – crni hamer i proziran papir u boji
Dob polaznika radionice: neograničena

7. Likovna radionica Sjene
subota, 10. lipanj 2017., 11.30 – 13 sati

Pridružite nam se na likovnoj radionici na kojoj istražujemo kako slikar Dalibor Parać pristupa motivu čempresa. Razgovorom o motivu i vizualnim otkrivanjem njegovih radova učimo o obrisima, plohama i sjenama. Kreativni zadatak je osmisliti i izaziti motiv sjene.

Tehnika: kolaž papir, novinski papir, časopisi
Dob polaznika radionice: neograničena

8. Kiparska radionica Medalja
nedjelja, 11. lipanj 2017., 11.30 – 13 sati
Umjetnik Dalibor Parać uz svoje slikarstvo izrađivao je i medalje. Što su medalje, kako izgledaju i što prikazuju otkrit ćemo razgovorom i istraživanjem medalja izloženih na izložbi. Potaknuti njegovim medaljarstvom učimo o kiparskoj tehnici reljefa i razgovaramo o mogućim motivima medalja. Kreativni zadatak je osmisliti motiv i stvoriti medalju u reljefu.
Tehnika: folija
Dob polaznika radionice: neograničena

Foto: ©Moderna galerija, 2017.

Skip to content