S veseljem vam najavljujemo da i ove godine Moderna galerija sudjeluje u 22. EMA-i na temu Tajne. Pozivamo sve zainteresirane i velike i male da nam se pridruže u istraživanju tajni u izloženim djelima hrvatskih likovnih umjetnika modernog doba. Kroz zanimljive aktivnosti – igru, istraživanje i stvaranje u raznovrsnim umjetničkim tehnikama zajedno ćemo otkrivati stalni postav MG i aktualnu izložbu Sve naše životinje.

22. edukativna muzejska akcija TAJNE u tjednima koji prethode Međunarodnom danu muzeja (25. 4. – 18. 5.) poziva djecu da najrazličitije uzbudljive muzejske tajne otkrivaju uz jedinstvenu programsku knjižicu koja se može kupiti u bilo kojem muzeju (cijena: 10 kuna) i koja tijekom trajanja akcije vrijedi kao ulaznica za pedesetak muzeja, galerija i drugih kulturnih ustanova širom Hrvatske.

PROGRAM Moderne galerije tijekom 22. EMA-e TAJNE

MUZEJSKE EDUKATIVNE IGRE

Sudjelujte u zabavnom vodstvu stalnim postavom galerije i aktualnom izložbom Sve naše životinje. Krenite koracima modernih umjetnika kako bi otkrili tajne skrivene u Modernoj galeriji. Edukativne društvene igre i listići sa zanimljivim zadatcima i pitalicama pomoći će nam u zajedničkom razotkrivanju tajni.

Termini održavanja Muzejskih edukativnih igara:
utorak, 25. travnja, 17 – 18 sati
subota, 6. svibnja, 12 – 13 sati
Međunarodni dan muzeja – četvrtak, 18. svibnja, 12 – 13 sati i 16 – 17 sati

LIKOVNO-EDUKATIVNE RADIONICE

1. Crtačka radionica Pogodi koja životinja…
petak, 28. travnja, 17 – 18.30 sati

Likovna radionica na kojoj ćemo se pozabaviti otkrivanjem umjetnosti Miroslava Kraljevića i Vladimira Becića. Razotkriti ćemo što povezuje živote slikara i tko su bili njihovi vjerni prijatelji. Kreativni zadatak je nacrtati vlastiti doživljaj otkrivenih tajni.

Tehnika: crni tuš
Dob polaznika radionice: neograničena

 

2. Kiparska radionica Sve naše životinje
subota, 29. travnja, 11.30 – 13 sati

Likovna radionica na kojoj će polaznici istražiti tajnu skulpture Sofije Naletilić Penavuše Sve moje životinje. Otkriti će odgovor na pitanje koliko životinja krije skulptura umjetnice i koliko različitih životinja je prikazano na skulpturi. Likovni zadatak je odabrati životinje i stvoriti vlastitu kreativnu verziju djela.

Tehnika: glina
Dob polaznika radionice: neograničena

3. Likovna radionica instalacije Što sve skriva kutija?
nedjelja, 30. travnja, 11.30 – 13 sati

Pridružite nam se na likovnoj radionici na kojoj ćemo istražiti različite kiparske materijale od kojih su izrađene skulpture izložene u Modernoj galeriji. Potaknuti umjetničkim izričajem Vesne Popržan razjasniti ćemo pojam kiparske instalacije. Kreativni zadatak polaznika radionice je od jednostavne stvari – kutije – stvoriti tajnu instalaciju koju možemo otkriti jedino osjetilom opipa.

Tehnika: kombinirana (različiti kiparski materijali)
Dob polaznika radionice: neograničena

4. Radionica crtanja stripa Priča o slici
nedjelja, 7. svibnja, 11.30 – 13 sati

Obilaskom zanimljive izložbe Sve naše životinje polaznici radionice odabrat će sliku te osmisliti vlastitu priču skrivenu iza djela. Odabranu sliku kreativno će izraziti u mediju stripa. Po završetku stripa vlastitu će priču podijeliti s ostalim sudionicima.

Tehnika: crni flomaster
Dob polaznika radionice: neograničena

5. Slikarska radionica Kaleidoskop
petak, 12. svibnja, 17 – 18.30 sati

Odgovor na pitanje „Tko je umjetnik koji je radio na crtiću Baltazar?“ istražiti ćemo u stalnom postavu MG. Po pronalasku autora kreativni zadatak bit će prema dojmovima Baltazargrada prikazati Zagreb kroz šarenu prizmu kaleidoskopa.

Tehnika: tempere
Dob polaznika radionice: neograničena

6. Slikarska radionica Apstraktni ekspresionizam
subota, 13. svibnja, 11.30 – 13 sati

U stalnom postavu Moderne galerije otkriti ćemo tajnu slikanja naoko neumjetničkim materijalima. Potaknuti otkrivenom tajnom polaznici radionice slikarski će se izraziti neuobičajenim tehnikama baš kao umjetnici apstraktnog ekspresionizma.

Tehnika: tajna 
Dob polaznika radionice: neograničena

7. Likovna radionica kaligrafije Riječ na riječ
nedjelja, 14. svibnja, 11.30 – 13 sati

Na likovnoj radionici istražiti ćemo tajnu umjetnosti riječima koje koristi slikarica i grafičarka Anabel Zanze. Osvrnut ćemo se na riječi koje igraju važnu ulogu u našim svakodnevnicama. Slikat ćemo riječima i igrati se kaligrafijom.

Tehnika: tuš
Dob polaznika radionice: 7+

8. Slikarska radionica Mural otkrivenih tajni
Međunarodni dan muzeja, četvrtak, 18. svibnja, 17 – 18.30 sati

Pridružite nam se na likovnoj radionici kojom ćemo obilježiti Međunarodni dan muzeja i stvoriti zajedničku sliku potaknuti tajnama otkrivenim u Modenoj galeriji.

Tehnika: tempere
Dob polaznika radionice: neograničena

Broj sudionika likovno-edukativnih sadržaja Moderne galerije ograničen je na 15-ak sudionika stoga vas ljubazno molimo da sudjelovanje prethodno najavite elektronskom poštom modernagalerija.edukacija@gmail.com ili na telefone 091 768 7286 (Iris Poljan, voditeljica likovnih radionica), 01 60 410 55 (Blagajna MG).
Za zainteresirane grupe vrtićke i školske djece prema prethodnoj je najavi moguće programe prilagoditi i tematski i terminski.

Voditeljica programa MG za 22. EMA-e „TAJNE“
Iris Poljan, mag. eduk. art

Skip to content