Uz izložbu Sve naše životinje Moderna galerija je u travnju i za vrijeme proljetnih praznika priredila niz edukativno-likovnih radionica.
Broj sudionika edukativno-likovnih sadržaja Moderne galerije ograničen je na 15-ak stoga vas ljubazno molimo da sudjelovanje prethodno najavite na e-mail: modernagalerija.edukacija@gmail.com ili na telefon 091 768 7286 (Iris Poljan, voditeljica likovnih radionica), 01 60 410 55 (Blagajna MG). Sudjelovanje na likovnim radionicama naplaćuje se 20 kn, za djecu do 7 godina je besplatno.

Edukativno-likovni program Moderne galerije za travanj:

1. Slikarska radionica Životinjsko carstvo
subota, 8.4., 11.30 – 13 sati

Pridružite nam se na likovnoj radionici na kojoj ćemo otkriti različite životinjske vrste izložene u postavu izložbe te kreativno osmisliti izgled životinjskog carstva. Radom u grupi slikarski ćemo se izraziti na velikom formatu kako bi stvorili zanimljivu dinamičnu kompoziciju i istražili mogućnosti slikanja.
Tehnika: tempere
Dob polaznika radionice: neograničena

2. Radionica rekompozicije Izmišljena vrsta
nedjelja, 9.4., 11.30 – 13 sati

Likovna radionica na kojoj ćemo potaknuti stvaralaštvom Nives Kavurić-Kurtović poigrati se s likom životinja i pokušati stvoriti novu izmišljenu vrstu. Otkriti ćemo kako se izraziti pomoću rekompozicije likova i oblika.
Tehnika: kolaž
Dob polaznika radionice: uzrast 7+

RADIONICE ZA PROLJETNE PRAZNIKE:

3. Likovna radionica pisanica Animalistički motivi
srijeda, 12.4., 17 – 18.30 sati
Bliži nam se Uskrs te sve zainteresirane pozivamo u Modernu galeriju na kreativno ukrašavanje pisanica. Potaknuti aktualnom izložbom Sve naše životinje osmisliti ćemo životinjske motive, iscrtati ih i tehnikom decoupagea ukrasiti vaše pisanice.
Tehnika: decoupage
Dob polaznika radionice: neograničena

4.Crtačka radionica Životinje u pokretu – sketchbook animacija
utorak, 18.4., 17 – 18.30 sati

Na crtačkoj radionici, potanuti stvaralaštvom Jadranke Fatur i Miljenka Stančića, istražiti ćemo mogućnosti jednostavne animacije – kako pomoću stop motion animacije jednostavnim sličicama stvoriti životinjski pokret. Odaberite životinju i pokrenite je koristeći se samo sketchbookom i crtežom.
Tehnika: olovka
Dob polaznika radionice: 7+

5. Slikarska radionica Kameleon
srijeda, 19.4., 11.30 – 13 sati

Pridružite nam se na slikarskoj radionici na kojoj potaknuti ovom neobičnom životinjom u stalnom postavu galerije učimo o slikarskim teksturama. Vizualno potaknuti slikarstvom 20./21. stoljeća istražiti ćemo mogućnosti stvaranja slikarskih tekstura te kombiniranom tehnikom osmisliti izgled ove zanimljive životinje.
Tehnika: kombinirana (tempere, kolaž)
Dob polaznika radionice: neograničena


6. Radionica ilustracije Gradske životinje
četvrtak, 20.4., 11.30 – 13 sati

Na kojim mjestima možemo sresti životinje u gradu?
Da li ste ikad primijetili prikaze životinja uličnih umjetnika koje krase zidove zagrebačkih zgrada? Potaknuti zanimljivim načinima izražavanja uličnih umjetnika i prikazima životinja učimo o street artu. Osvrnuti ćemo se na prikaze gradskih životinja modernih umjetnika u postavu izložbe kako bi usporedili razlike u stilovima. Kreativnim izražavanjem u linijama i plohama stvoriti ćemo ilustracije životinja koje bi voljeli vidjeti na zidovima „uličnog muzeja“.
Tehnika: crni tuš
Dob polaznika radionice: neograničena

7. Kiparska radionica Linijske skulpture
subota, 22.4., 11.30 – 13 sati

Pridružite nam se na kiparskoj radionici na kojoj otkrivamo animalističke motive Branka Ružića. Proučit ćemo njegov način izražavanja u drvetu te istražiti kako pristupiti njegovim motivima na različite kiparske načine koristeći samo linije.
Tehnika: kombinirana
Dob polaznika radionice: neograničena

8. Likovna radionica Šišmiš
nedjelja, 23.4., 11.30 – 13 sati

Na likovnoj radionici učimo o siluetama i istražujemo plošne prikaze životinja u postavu izložbe. Naš životinjski motiv je šišmiš te ćemo naučiti kako ga likovno pojednostavniti i pomoću ploha stvoriti zanimljive likovne uratke.
Tehnika: kolaž
Dob polaznika radionice: neograničena

Veselimo se vašem dolasku!

Skip to content