Moderna galerija je uz izložbu Sve naše životinje-Animalističke teme u hrvatskoj modernoj likovnoj umjetnosti u ožujku i travnju pripremila niz likovno-edukativnih radionica. Broj sudionika likovno-edukativnih sadržaja MG je ograničen na 15-ak, stoga vas ljubazno molimo da sudjelovanje prethodno najavite na e-mail: modernagalerija.edukacija@gmail.com ili na telefon 091 768 7286 (Iris Poljan, voditeljica likovnih radionica), 01 60 410 55 (Blagajna MG – Anamarija Kovač).

Sudjelovanje na likovnim radionicama naplaćuje se 20 kn, za djecu do 7 godina je besplatno.

Program radionica:

1. Likovna radionica Akvarij
nedjelja, 12.3., 11.30 – 13 sati

Pridružite nam se na likovnoj radionici koja nam otkriva kako Krsto Hegedušić doživljava podmorski svijet i istražite kojom je životinjom posebno fasciniran. Otkriti ćemo vizualne posebnosti Hegedušićevog izraza te na svoj osobni kreativan način predočiti motiv.

Tehnika izražavanja: kolaž papir
Dob polaznika radionice: neograničena

2. Crtačka radionica Lov na Žirafoglavu
petak, 17.3., 17 – 18.30 sati

Kako izgleda Žirafoglava? Koja je to životinja?
Žirafoglava se skriva u postavu izložbe Sve naše životinje a likovni tragovi postavljeni u postavu će nam je pomoći pronaći. Cilj je što kreativije crtački pristupiti zadatku, prvo stvoriti svoje viđenje ove posebne vrste, a naposljetku je pronaći na izložbi.

Tehnika izražavanja: pastele
Dob polaznika radionice: neograničena

3. Likovna radionica Konji
subota, 18.3., 11.30 – 13 sati
Pri samom ulazu u izložbu Sve naše životinje dočekuje nas konj kipara Stipe Sikirice. Različiti prikazi ove graciozne životinje prate nas kroz čitav postav i tako postaju i naš likovni zadatak. Na izložbi ćemo otkriti različite uloge konja u životu čovjeka i zatim stvoriti kreativna rješenja u kombiniranoj tehnici.

Tehnika izražavanja: kombinirana (različiti materijali)
Dob polaznika radionice: neograničena

4. Likovna radionica Neobične životinje
subota, 25.3., 11.30 – 13 sati
Uz kućne ljubimce, opasne zvijeri, seoske, šumske i morske životinje na izložbi uočavamo i one koje bi mogli okarakterizirati kao neobične životinje. Pomozite nam otkriti koje su to životinje i kako su ih umjetnici prikazali. Prikazujemo odabrane životinje u tehnici frotaža čime ujedno otkrivamo i različite mogućnosti crteža.

Tehnika: frotaž
Dob polaznika radionice: neograničena

5. Slikarska radionica Životinjski portreti
nedjelja, 26.3., 11.30 -13 sati
Na izložbi Sve naše životinje zajedno ćemo otkriti kako slikari uz autoportrete, portrete svojih prijatelja i javnih ličnosti često prikazuju i portrete životinja koje su odigrale važne uloge u životima ovih umjetnika. Kako su ih prikazali Miroslav Kraljević, Vladimir Becić, Nasta Rojc i Zlatan Vrkljan (…) otkrite na izložbi. Polaznici radionice stvoriti će portrete njima važnih životinjskih prijatelja u tehnici tempera.

Tehnika: tempera
Dob polaznika radionice: neograničena

6. Kiparska radionica Mačke naglavačke
subota, 1.4., i nedjelja, 2.4., 11.30 – 13 sati
Pridružite nam se na dvodnevnoj kiparskoj radionici koja istražuje kiparski rukopis Izvora Oreba na motivu mačke koji je obilježio njegovo stvaralaštvo. Pobliže ćemo proučiti kako ih je kipar okarakterizirao te specifičnosti mačje osobnosti općenito. Mačje poze i karakteristike kreativno ćemo kiparski izraziti u tehnici kaširanja.

*Zbog specifičnosti radionice molimo da zainteresirani dođu oba dana kako bi stigli završiti naše kiparske uratke. Hvala.

Tehnika: kaširanje
Dob polaznika radionice: neograničena

Foto: fotoarhiva Moderne galerije, ©Moderna galerija, Zagreb, 2017.

Skip to content