U povodu 15. muzejske edukativne akcije i nagradne igre koju organizira Sekcija za muzejsku pedagogiju pri Hrvatskom muzejskom društvu, pozivamo vas da od 18. travnja do 18. svibnja razgledate što više muzeja, galerija i srodnih institucija.
Hrvatski muzeji i galerije pozivaju vas na brojne programe: izložbe, radionice, predavanja… sa zajedničkom temom “KOTAČ”. Knjižica s detaljnom najavom svih događanja može se za 10 kuna kupiti u svakoj ustanovi obuhvaćenoj akcijom, a omogućava besplatan ulaz i sudjelovanje u svim najavljenim programima.
MODERNA GALERIJA vas poziva da ovogodišnji ‘muzejski kotač’ zavrtite baš na našoj izložbi Ikonografija grada, u stalnom postavu i u Taktilnoj galeriji MG, gdje slike i skulpture možete upoznati i dodirom.
Pozivamo vas da igrajući se velikim muzejskim memorijem, slagalicama i pitalicama upoznate radove najvažnijih hrvatskih umjetnika novijega doba, poput Miroslava Kraljevića, Josipa Račića, Emanuela Vidovića, Ede Murtića i drugih velikana. Uz stručno vodstvo (nedjeljom u podne, uz obaveznu raniju telefonsku najavu) možete otkriti ljepotu hrvatske umjetnosti, njezinu zanimljivu povijest i uzbudljivu sadašnjost.
Troje najs/p/retnijih sudionika akcije “Kotač” u Modernoj galeriji nagradit ćemo ulaznicama za cijeli razred sa stručnim vodstvom i puzzlama s motivima iz našega fundusa.

Svi sudionici koji u Knjižici sakupe propisani broj muzejskih pečata (za Zagreb 10) ujedno sudjeluju i u ‘velikom’ nagradnom izvlačenju. Hrvatsko muzejsko društvo za sretnike priprema nagrade tvrtki Epson i Turbo sport (kompjuterska oprema i bicikl!), a izvlačenje će se održati 18. svibnja, na Međunarodni dan muzeja, u muzeju domaćinu, Etnografskom muzeju u Zagrebu.

Detaljnije informacije možete dobiti na tel: 01/60-410-45, 01/60-410-55

www.hrmud.hr/vijest/15._muzejska_edukativna_nagradna_igra_kotac_18.4._-18.5.2010./173

Lada Bošnjak Velagić, kustosica
Voditeljica edukativne akcije “KOTAČ”u MG

 

Skip to content