Virtualni koncert Sandre Halužan i Bojana Skočilić u NMMU

Pratite virtualni koncert suvremenih jazz glazbenika Sandre Halužan i Bojana Skočiliša iz Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu, u nedjelju 27. veljače od 10 do 11 sati.
Riječ je o drugom od tri koncerta iz live stream serije Sandra Halužan: Nova tradicija.

Sandra Halužan – glas, klarinet, saksofon, indijanska flauta
Bojan Skočilić – kontrabas
Produkcija: Silvijo Regvar, Daniel Biffel
Live stream video: Barbara Radelja
Dizajn vizuala: Sara Pavleković Preis

Koncert je realiziran uz podršku Ministarstva kulture i medija RH i Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu.

 

<strong>Životopisi glazbenika</strong>

Sandra Halužan hrvatska je multi-instrumentalistica, vokalistica, vokalna pedagoginja, aranžerka i skladateljica koja potječe iz glazbene obitelji. Klasičnu glazbenu naobrazbu stekla je u školama „Vatroslav Lisinski“ (teorija glazbe i klarinet) i „Blagoje Bersa“ (solo pjevanje). Od 2017. godine bavi se improvizacijom i pohađa seminare jazz glazbe kod međunarodno priznatih glazbenika. Od 2018. godine podučava individualno suvremeno, jazz i zborno pjevanje u Glazbenoj školi “Ladislav Račić” (Rock akademija) u Zagrebu. Prije dvije godine, Halužan okuplja kvartet u sastavu Joe Kaplowitz (klavir), Bojan Skočilić (kontrabas) i Antun Profeta (bubnjevi), a sama pjeva te svira saksofon, klarinet i indijansku flautu. U tom sastavu komponira i izvodi jazz aranžmane autohtonih zagorskih skladbi, te autorskih skladbi na autohtonom zagorskom jeziku. U 2022. priprema prvi album “Vu plavem” (Geenger Records) koji broji 9 autohtonih zagorskih skladbi iz davnih 1900-ih i kasnijih godina, koje je Sandra aranžirala u novom jazz/blues stilu, te jedna autorska skladba. Pjesme govore o čovjeku iz Zagorja, načinu življenja na zagorskim bregima prije više od sto godina, o mukama težaka, preživljavanju rata, odlascima i ponovnim vraćanjima svojim korijenima i precima, univerzalnoj ljubavi, te vječnoj potrazi za suštinom bivanja.

 

Bojan Skočilić svira bas gitaru od svoje dvanaeset godine, a kontrabas počinje učiti u 3. razredu gimnazije, nakon čega upisuje glazbenu školu za klasiku, smjer kontrabas. Nakon završenog drugog razreda, upisuje Sveučilište za muziku i
izvedbene umjetnosti u Grazu koju je završio 2018. godine s odličnim uspjehom.
Surađivao je na više projekata kao studijski i live glazbenik uključujući Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, JazzIstra Orchestru, Miro Kadoić quintet, Bruno Mičetić quintet, Leon Brenko, Joe Kaplowitz i mnogi drugi.
Kao studijski glazbenik više puta je nominiran za strukovnu nagradu Porin.

Fotografije: Sara Pavleković Preis

 

Skip to content